levendula
Itthon és világ

A legjobb illóolajok a zökkenőmentes tavaszi átmenethez

A tavasz a kínai orvoslás szerint a megújulás, az átalakulás, az áttörés, az új kezdet, a friss levegő és a változás időszaka egy szebb jövőért. A kis zöld szár makacsul tör utat magának a havon, hogy szétterüljön és illatos virággá változzon.

Ugyanígy készül testünk a tél nehéz és földelő energiájából való kiemelkedésre, hogy beléphessen a tavasz könnyű és életigenlő energiájába.

Minden évszak a természet egy bizonyos elemének is megfelel. Mint tudjuk, a fő elemek ötből állnak, és ezek a következők: víz (tél), fa (tavasz), tűz (nyár), föld (átmeneti évszakok) és fém (ősz).

A kínai orvoslás szerint a tavasz energiája a „fa” elemnek felel meg, ami viszont irányítja epehólyagunk és májunk munkáját. Nem véletlen, hogy a tavasz a tisztító diéták, a méregtelenítés, a régi elengedés és a teljes megújulás ideje nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is.

A fa elem kulcs érzelmei és a tavasz energiája a lelkesedés és a harag. Minden változásnak szüksége van egy erőteljes energiahullámra, hogy kitörjön a hibernációból és megnyilvánuljon az életben.

Ha ellenállunk annak a változásnak, amely kora tavasszal természetesen kopogtat az ajtónkon, fokozott ingerlékenységet, haragot, motiváció és céltalanság érzését tapasztalhatjuk. Ha nem állunk ellen a változásnak, hanem elfogadjuk azt, akkor az energia, a lelkesedés és a megújulás hullámát tapasztaljuk.

Hogyan segítheted a szervezeted alkalmazkodni a változásokhoz illóolajokkal?

Mindegyik elem bizonyos gyógynövények és illóolajok rezgésével függ össze. Minden növény magában foglalja az egyik elemet. Ugyanakkor, amikor ezt a koncentrált energiát illóolajok formájában használjuk fel, ezek segítenek megerősíteni ezt az elemet és egyensúlyba hozni magunkban.

Az illóolajok segíthetnek megbirkózni bizonyos negatív érzelmekkel, és helyreállíthatják belső egyensúlyunkat és lelki békénket. Ezen túlmenően koncentráltabbá, a jelenben jelenlévővé és nyitottabbá tesznek bennünket a számunkra kínálkozó új lehetőségekre.

Az aromaterápiás szakértők szerint bizonyos illóolajok belélegzése hatással van a limbikus rendszerünkhöz kapcsolódó agyi központokra, így az érzésekre, viselkedésre, hangulatra és még emlékekre is.

Az orrlyukak olyanok, mint egy portál, amelyen keresztül közvetlen hozzáférésünk van agyunk azon részeihez, amelyek szabályozzák az érzelmi hátteret. Ahelyett, hogy engednénk érzelmeink nyomásának, irányíthatjuk és kiválaszthatjuk őket.

A megfelelő illóolajok használatával csökkenthetjük a negatív érzelmeket, növelhetjük a pozitívakat és megteremthetjük a legjobb hangulatot magunknak és szeretteinknek egyaránt!

Bemutatjuk a legjobb illóolajokat saját belső tavaszunk energia egyensúlyához!

Bergamott

A bergamott illóolaj jól ismert arról, hogy csökkenti a stresszt és helyreállítja belső egyensúlyunk és harmóniánkat. Használhatja, ha szomorúnak, zavartnak és túl érzelmesnek érzi magát. A bergamott illóolajnak bizonyítottan pszicho-érzelmi hatása van.

Kamilla

A kamillaolaj nyugtató és érzelmi kiegyensúlyozó tulajdonságairól ismert. Kiegyensúlyozza a szervezetünkben a menstruációs ciklus során feldúlt hormonszintet, és segít megszabadulni a stressztől és a feszültségtől.

Grapefruit

A grapefruit olaj élénkítő hatással van a szervezetre. Segít megszabadulni a téli stressztől és depressziótól, és elmerülni új személyes fejlődésünk felfedezésében. Nagy sikerrel alkalmazzák az izomrendszer és a fitnesz kezelésében, mely egyúttal serkenti a nyirokrendszert és ezáltal tisztítja azt.

Szalmagyopár

A szalmagyopár illóolaj javítja a kedvünket és a hangulatunkat, serkentően hat idegrendszerünkre. Rendkívül alkalmas a téli hónapokban, valamint a tél és a tavasz közötti átmeneti időszakra.

Menta

A menta illóolaj frissíti és élénkíti a hangulatot, ugyanakkor lazító hatással van az idegfeszültségre. Fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatású. Növeli a szervezet ellenálló képességét.

Teafa

Állítólag az illóolaj is nagyon jótékony hatással van az elmére és a lélekre. Néhány csepp teafa esszencia a fürdővízben elősegíti az ellazulást és ezáltal elősegíti a gyógyulást. Vagy csak tegyen néhány cseppet egy tálba, majd helyezze a fűtőtestre.

Cickafark

A cickafark energiája teljesen harmonizál a tavasszal érkező új energiával. Felpezsdíti a lelket, lelkesedést inspirál. Ezen kívül erős gyulladáscsökkentő, pszichostimuláló és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A cickafark illóolaja segít megszabadulni a méreganyagoktól és a régi téli energiától, hogy teljesen tisztán kezdje az új szezont.

Lime

A lime illóolaj rendkívül alkalmas a tavaszi átmenetre. Frissítő és tonizáló hatású, aromája energiát és jó hangulatot ad nekünk.

Borsmenta

A borsmentaolaj nagy előnyökkel jár az emésztőrendszer számára, enyhíti a puffadást, a székrekedést, a hányást és a hányingert. A légutakat is segíti a hörghurut, köhögés, asztma, orrfolyás és arcüreggyulladás kezelésében. A bőrre kenve az olaj csillapítja a viszketést és serkentő hatással van az elmére.

Segít megtisztítani testünket és érzelmi testünket a méreganyagoktól, a régi érzelmektől és tapasztalatoktól. Ily módon hajlamosít bennünket az érzelmi egyensúlyra és a vitalitás érzésére.

Csak tegyél néhány cseppet ezekből az illóolajból egy diffúzorba vagy teamécsesbe lefekvés előtt, hogy érezd a hatását!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük