Tech és IT

A különböző típusú telefontokok előnye és hátránya

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy a telefontok egyetlen haszna, hogy megvédje a készüléket. Nos, ez nem egészen így van. Az okostelefonok elterjedésével a mobiltokok is tartósabbá és változatosabbá váltak.

Ma már számos anyagból készülnek, stílusban és funkcionalitásban is sokszínű eszközök lettek. Az ideálisat megtalálni nem mindig egyszerű, ezért itt egy kis összefoglaló a különböző típusú telefontokokról, valamint azok előnyeiről és hátrányairól.

Kemény, műanyag telefontok

A klasszikus, kemény mobiltok leggyakrabban műanyagból készül és mindig az adott készülék alakjához illeszkedik. Két előnye, hogy nagyon könnyű és vékony, gyakorlatilag nem ad plusz súlyt és vastagságot a telefonnak. Azáltal, hogy megvédi a hátlapot és az oldalakat a véletlen ütésektől és a karcolásokat okozó felületektől, extra védelmet nyújt a telefonnak.

Van azonban néhány hátránya a műanyag telefontoknak. Egyrészt nem túl környezetbarát, másrészt a tapasztalatok szerint a komolyabb sérülésektől nem képes megvédeni a készüléket.

Szilikon telefontok

A szilikon mobiltok gyakorlatilag egyidős az okostelefonokkal. Jellegzetes tulajdonsága, hogy puha és sima, továbbá kissé tapadós tapintású. Könnyen és biztonságosan kézbe vehetjük a telefonunkat, ha szilkontokban van, míg anélkül akár ki is csúszhat az ujjaink közül.

Ellenállóvá teszi a készüléket az ütésekkel, karcolásokkal szemben, de a kijelző védelmét nem biztosítja tökéletesen.

Szétnyithatós könyvtok, avagy flip tok

Sokan ódzkodnak a szétnyithatós mobiltoktól, mert attól tartanak, kényelmetlen vele telefonálni. Valóban más élmény, mint a hagyományos telefontok, de semmivel sem bonyolultabb a használata, ráadásul a teljes készüléket képes megvédeni.

Elegáns, bőrből, szövet anyagból is készülhet, mágneszárral zárható és akár bankkártyát is tárolhatunk benne.

Ha nem bízod a véletlenre

Extrém igénybevétel mellett komolyabb védelemre van szükség. Futás, túrázás, kerékpározás vagy vizes sportok esetén egy speciális telefontok a legjobb megoldás.

Ilyen a karra vagy a bicikli kormányára rögzíthető tok, ami radikális körülmények között is megbízhatóan óvja a készüléket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük