Tech és IT

Az irodában mindig rendnek kell lennie

Ha meghalljuk ezt a szót, hogy irat, iratrendezés, akkor szinte mindenkinek egy iroda képe ugrik be, ahol hegyekben állnak a lefűzésre váró hivatalos papírok. Azonban nemcsak a munkahelyen, hanem a mindennapi életünkben is elsődleges, hogy rendezettek legyenek a különféle szerződések, dokumentumok, megőrzendő számlák, jótállások, csekkek, egészségi állapotunkkal kapcsolatos orvosi papírok, végzettséget, családi állapotot igazoló okmányok, más fontos iratok.

Az iratrendezők alkalmasak arra, hogy ezekben tárolhassuk a fontos, több évi megőrzést igénylő dolgainkat. Ha itt tartjuk a dokumentumokat, és nem a fiók mélyére dobáljuk be azokat, akkor máris nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy átláthatóvá váljanak az iratok.

A mappák szerepe, jelentősége

Ma már kifejezetten szép, színes, szemet gyönyörködtető mappákat, iratrendezőket tudunk nemcsak megvásárolni, de online is rendelni, amikbe, ha tematikusan szétválogatjuk, és időrendben lefűzzük a papírokat, akkor mindig mindent könnyen és egyszerűen megtalálhatunk, nem kell feltúrni a szekrényeket, fiókokat.

Ezeket a mappákat aztán belehelyezhetjük egy-egy irodai „papucs”-ba, amiket aztán akár a szekrény tetején is tárolhatunk, hogy vidám színeikkel feldobják a szoba hangulatát.

Genothermek, címkék, jelölők

A genothermek, azaz az átlátszó, olykor áttetszően színes kis tasakok kifejezetten praktikusak, és olyan A/4-es méretű papírlapok tárolására alkalmasak, amiket úgy szeretnénk lefűzve tartani, hogy közben azokat ne sérüljenek meg. Ezek felül nyitottak, ahol becsúsztathatunk akár több lapot is a hosszútávú megőrzés érdekében. Ezeket aztán gyorsfűzőben, gyűrűs, vagy emelőkaros iratrendezők segítségével tárolhatjuk biztonságosan, hosszú éveken át.

Előnyük, hogy így lyukasztás nélkül tudjuk eltenni a fontos dokumentumokat, és a genotherm hosszanti oldalán lévő lyukak szolgálnak arra, hogy a gyorsfűzőbe, gyűrűs dossziéba helyezzük azokat, amikből könnyen bármelyik lap a többi mozdítása nélkül kiemelhető.

A kis színes, különféle méretű jelölő címkék nemcsak rövid üzenetek, telefonszámok felírásánál használhatók, hanem a genothermeket is megjelölhetjük azokkal, így áttekinthetőbbé válik rendszerezésünk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük