Itthon és világ

Kérdések, amelyekre egy life coach segíthet megtalálni a választ

Mindannyian feltesszük magunknak az életünk során legalább egyszer azt a kérdést, hogy úgy élünk-e, ahogy azt korábban elképzeltük. Akár ez egy múló gondolat vagy egy kényelmetlen, állandóan jelenlévő érzés miatt történt meg, természetes, hogy kételkedünk az általunk választott útban.

A life coach hangot adhat a fejünkben sodródó kérdéseknek, segít megfogalmazni az életünkben felmerülő problémákat, amelyek stresszt vagy fájdalmat okoznak, és velünk együtt dolgozik a megoldások megtalálásában. De melyek ezek a kérdések pontosan?

Mit akarunk valójában?

Ez az a kérdés, amely minden életvezetési tanácsadás középpontjában áll. Hatékony, introspektív beszélgetéseken keresztül a life coaching segít feltárni, mi a legfontosabb számunkra, és mi állhat ennek az útjában. Majd célok kitűzésével egy teljesebb és tartalmasabb élet felé próbál meg minket terelni.

Hogyan kerülhetjük el az aggodalmakat?

Egyes tanulmányok szerint a gondolataink 70 százaléka negatív. A negativitás folyamatos jelenléte pedig jelentős hatással lehet a hangulatunkra, sőt idővel akár még a mentális egészségünket is károsíthatja. Az életvezetési tanácsadó segíthet tudatosítani a gondolatainkat, és olyan technikákat is megtanít számunkra, amelyekkel pozitívabb gondolkodásmódot alakíthatunk ki. Ez pedig erőteljesen befolyásolja majd, hogy a jövőben mennyire leszünk sikeresek a munkahelyünkön, az iskolában és a kapcsolatainkban.

Hogyan szerezhetünk nagyobb önbizalmat?

Ahogy a mondás is tartja, önmagunk legnagyobb kritikusai mi magunk vagyunk. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a túlzott önkritikájuk milyen mértékben is zúzza össze az önbizalmukat és az önbecsülésüket. A life coach viszont segíthet ezt a rombolási folyamatot visszafordítani azáltal, hogy technikákat mutat az önbizalom növelésére. Emellett pedig szorosan együttműködve velünk segít felfedezni a rejtett tehetségeinket és erősségeinket, illetve azt, hogy hogyan tudjuk megfelelően ezeket kiaknázni.

Hogyan szabadulhatunk meg az öndestruktív viselkedésünktől?

Féktelen pesszimizmus, szorongás, halogatásra való hajlam, félénkség, fegyelem hiánya – ezek mind-mind olyan önpusztító, nehezen leküzdhető viselkedési formák, amelyek megszüntetésében szintén segíthet egy life coach az öntudatunk növelése által.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük