Itthon és világ

Tippek két kutya egyszerre történő sétáltatásához

Ha két kutyája van, akkor az egyidejű sétáltatásuk kétszer olyan szórakoztató… vagy kétszer olyan rémálom. A legtöbb kutyatulajdonoshoz hasonlóan, akinek két szőrös társa van, ha már megpróbálta egyszerre sétáltatni mindkettőt, akkor nagy eséllyel ez gyakran egy kusza, kaotikus rendetlenséget eredményez. Sajnos nem mindig van elég idő arra, hogy mindkét kutyával külön-külön sétáljon, ezért mindent megtesz, hogy biztosítsa, hogy megkapják a szükséges testmozgást, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy ki kell tennie magát ennek az őrületnek.

Ha ez túlságosan is átvehetőnek tűnik, még ne veszítse el minden reményét. Két kutyát egyszerre sétáltatni IS lehetséges, csak egy kis idő, gyakorlás és türelem kell hozzá. A Dogledesign.hu-nál a legjobb kutyapórázokat és nyakörveket készítjük sétáltatáshoz, amelyek segítenek a gazdiknak, hogy nagyobb kontrollt gyakorolhassanak kutyáik felett séták közben. Ebben a blogban megosztunk néhány tippet és trükköt, amelyekkel könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé teheti a két kutya egyidejű sétáltatását.

Tanítsd be mindkét kutyát arra, hogy veled sétáljon

Mielőtt megpróbálna egyszerre két kutyát sétáltatni, először is meg kell tanítania mindkét kutyát arra, hogyan kell megfelelően sétálni önnel. Ha az egyik vagy mindkét kutya nem engedelmeskedik a pórázon való sétáltatás során, ha megpróbálja mindkettőjüket egyszerre sétáltatni, azzal csak még bonyolultabbá teszi a dolgokat. Ideális esetben azt szeretné, ha mindkét kutya képes lenne kényelmesen sétálni az Ön bal vagy jobb oldalán, Ön pedig kissé elöl sétálna.

Mindkét kutyát gyorsan megtaníthatja a helyes sétáltatásra, ha a pórázon való helyes viselkedést nagy értékű jutalomfalatokkal erősíti. Amikor a kutya Ön mellett sétál, és nem húzza a pórázt, jelölje meg a viselkedést, és jutalmazza meg jutalomfalattal. Nem fog sokáig tartani, amíg kutyái megtanulják, hogyan kell megfelelően sétálni Ön mellett. Ha valamelyik kutyájának gondot okoz, hogy pórázon maradjon Ön mellett, olvassa el ezeket a tippeket kutyája pórázon történő kiképzéséhez.

Szerezze be a megfelelő kutyasétáltató felszerelést

Amint mindkét kutya képes megfelelően sétálni, amikor csak ön és ők ketten vannak, elkezdhet dolgozni azon a célon, hogy együtt sétáltassa őket. Mielőtt azonban ezt megtenné, meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik a megfelelő felszereléssel. Ha két külön pórázon sétáltatod őket, az valószínűleg egy összegabalyodott rendetlenséget fog eredményezni. A hatékonyság maximalizálása és az összegabalyodás vagy a sérülések elkerülése érdekében vásároljon olyan felszerelést, amelyet egyszerre több kutya sétáltatására terveztek. Kezdje azzal, hogy minden kutyának megfelelő nyakörv legyen – mi martingál nyakörvet ajánlunk. Ezután keressen olyan pórázt, amelyet két kutya egyidejű sétáltatására terveztek.

A Dogledesign.hu oldalon nagyszerű felszerelést találhat egyszerre két kutya sétáltatásához. Állítható kutyatartónk azoknak készült, akik egynél több kutyát szeretnének sétáltatni egyetlen póráz segítségével. Ez a merevítő kutyapóráz összekötőként működik. Beépített, állítható fogantyúval rendelkezik, melyben egy csomósodásgátló forgó van. Ezzel a csatolóval egy hagyományos pórázból egy összegabalyodásmentes kettős kutyapórázzá alakítható. Ezenkívül a Dogledesign egy többfunkciós kutyapóráz, amely 11 különböző felhasználási lehetőséget kínál, amelyek közül az egyik a két kutya egyidejű sétáltatása. Megfelelő felszerelés nélkül katasztrófát okozhat, ezért győződjön meg róla, hogy megtalálja, amire szüksége van!

Gyakoroljon otthon

Amikor két kutya közös sétáltatását gyakorolod, a folyamat nagyon hasonló ahhoz, mintha csak egy kutyát tanítanál arra, hogyan kell megfelelően sétálni és viselkedni pórázon. A gyakorlást otthon akarod elkezdeni, mielőtt újra elindulsz sétálni a környéken. Kezdje kicsiben. Ha van otthonodban egy tágas szoba vagy egy hátsó udvar, először ott gyakorold a közös sétáltatást. Ez segíteni fog nekik abban, hogy megbarátkozzanak az új felszereléssel, valamint abban, hogy egymás közelében sétáljanak.

Lassan sétáljatok oda-vissza, fordítsatok különös figyelmet a kanyarokra, és álljatok meg, ha a dolgok kicsúsznak a kezükből. Lehet, hogy eleinte kissé hektikus lesz, de ez teljesen normális. Legyetek türelmesek, maradjatok nyugodtak. Amint a kutyák megnyugodtak és jobban figyelnek, gyakorolja a sétáltatást, dicsérje és jutalmazza őket, amikor rendesen sétálnak és nem húznak. Ez egy remek alkalom az olyan alapvető parancsok gyakorlására is, mint a „Állj” és a „Mehet”, mivel ezek a készségek mindenképpen jól jönnek majd a járdákon és ösvényeken való séta során.

Gyakorlás odakint

Ha már elsajátította a több kutya pórázon való sétáltatását otthon, akkor a következő szintre léphet a figyelemelterelés nélküli területeken tett rövid sétákkal. Ha ezt már elsajátította, akkor mindkét kutyával kényelmesebben tud majd sétálni olyan járdákon és ösvényeken, ahol több zavaró tényező lehet. Ne feledje, hogy amikor kint gyakorol, ahol más zavaró tényezők is vannak, például autók, emberek, más kutyák és más állatok, akkor szükség lehet arra, hogy folyamatosan megerősítse a helyes pórázon sétáltatásra vonatkozó viselkedést, és megálljon, amikor valamelyik vagy mindkét kutya kezd egy kicsit vakmerő lenni.

A legjobb, ha kezdetben elkerüli a nagy forgalmú sétálóutakat, ahol más állatokkal vagy biciklisek, kocogók és más sétálók tömegével találkozhat. Bizonyára időbe és gyakorlásba telik, de hamarosan képes leszel mindkét kutyádat úgy sétáltatni, hogy nem kell aggódnod a tehetetlenség, az összegabalyodás vagy a sérülések miatt.

Mindkét kutya sétáltatása időtakarékos, szórakoztató kötődési tevékenység, és eredményes módja a szőrös társaid edzésének, amennyiben megfelelően megtanítják őket erre. A türelem, a megfelelő felszerelés és a két kutya együttes sétáltatásának gyakorlása hosszú távon megéri. Egy sikeres kirándulás a kutyáival az egész falka javára válik – beleértve Önt is.

Ne feledje, ha olyan felszerelést keres, amely segít egyszerre mindkét kutyát sétáltatni, látogasson el a Dogledesign.hu oldalra – itt megtalálja a legjobb kutyapórázokat két kutya egyszerre történő sétáltatásához, valamint más praktikus és hatékony felszereléseket. Vásároljon online még ma!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük