kamion terminál
Tech és IT

Milyen előnyökkel rendelkezik az autóba szerelt nyomkövető?

Az autózáshoz kötődő vonzalmunk nagyjából abban a pillanatban megszületett, amikor az első példányok kigördültek a műhelyből. Autózni mindig is élmény volt, még ha a mai rohanó világban ezt sokszor elfelejtjük.

Nem felejtik el viszont azok a rossz szándékú egyének, akik az autók meglovasításából élnek. Ellenük a legkönnyebben egy autóba szerelt nyomkövető segítségével védekezhetünk. Ez az aprócska eszköz kellemesen megbújuk a jármű mélyén, és azonnali riasztást küldhet nekünk, ha a kedvencünk elmozdul az általunk leparkolt helyről.

Természetesen a GPS nyomkövető felhasználható arra is, hogy mindig tudjuk, a szeretteink biztonságban autóznak-e, illetve, hogy nyomon kövessük a munkatársaink útvonalát. Ez utóbbi a mai világban már azért is fontos, mert így baleset esetén értesíthető a segítség, támadás esetén pedig azonnal kiküldhető a hatóság a pontos helyszínre.

Milyen egyéb előnyöket tud nyújtani egy nyomkövető beszerelése?

Persze, nem csak a fentiekben is felsorolt néhány előnnyel találkozhatunk az okos kütyük alkalmazásakor, a GPS nyomkövetők beszerelése számos más pozitív hozadékkal is rendelkezik:

  • Könnyebbé és hatékonyabbá válik a karbantartás: a nyomkövetés során az okos rendszeres arra is figyelmeztethetnek, ha egy járműnek elérkezik a karbantartásának ideje. Ide sorolhatjuk a műszaki megújítását is, de főleg az olajcserével egybekötött kisszervizt, a vezérléscserét vagy a sokat futott gumik lecserélését szokták a legfontosabb feladatok közé sorolni.
  • Csökken a leállások miatt kieső munkaidő: A profibb munkaszervezés és a rendszeres karbantartás miatt a járművek megbízhatóbban üzemelnek, ezzel csökken az állásidő. Ezzel hatékonyabbá válik a munka, és pénzt takaríthatunk meg.
  • Azonnali riasztás: Riasztásokat állíthatunk be, ha például eltér a jármű a szokásos útvonalától, átlépi az országhatárt vagy rossz hírű környékre téved. Ezzel mindig tudni fogjuk, hogy a munkatársaink nem tévedtek-e el vagy a családtagjainkkal nem történt semmi baj.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük