Tech és IT

Duguláselhárítás Szolnok városában

A duguláselhárítás Szolnok városában is megoldandó feladatot jelent, ugyanis időnként minden egyes háztartásban szembesülnünk kell kisebb vagy nagyobb problémákkal. Az enyhébb dugulások sok esetben házilag is orvosolhatók, többszöri előfordulás, vagy komolyabb probléma esetén azonban mihamarabb egy duguláselhárítási szakember segítségét kell kérni. A duguláselhárítás Szolnok városában sem o

Mi okozhatja a dugulást?

A duguláselhárítás a Szolnokon élők számára is állandó kihívást jelent, úgy a beltéri mint a kültéri csatornák eltömődése miatt. Ennek okai az esetek többségében a csatornákba kerülő oda nem illő tárgyak, szennyezéses lerakódások, vagy pusztán a figyelmetlenség és elégtelen karbantartás.

A konyhában például gyakran előfordulhat, hogy mosogatás során zsiradék, olaj, vagy akár ételmaradék és kávézacc is bekerül a lefolyóba, a fürdőszobában pedig leginkább a fel nem fogott haj- és szőrcsomók, valamint a különböző vegyi összetételű tisztálkodási szerek okozhatnak problémát. A wc eldugulásáért elsősorban az oda nem illő tárgyak a felelősek (kisgyermekes családok esetében erre a szolnoki lakosoknak is érdemes odafigyelni), de ez esetben is könnyen duguláshoz vezetnek a különböző illatosító- és tisztítószerek, és az ezekhez használt eszközök.

A kültéri csatornák eldugulása leginkább ősszel jellemző a lehulló falevelek és ágak miatt, amelyek eltömítik a lefolyót, nagyobb esőzések esetén így akár egy egész panel is beázhat. Téli időszakban a csatornákban maradt víz az illesztéseknek okozhat gondot a fagyok miatt.

A lefolyók eltömődése olykor a helytelen munkálatoknak is betudható, ez esetben mindenképpen fel kell keresnünk egy szakembert, aki helyreállítja a problémát.

Házi megoldások a dugulás elhárítására

A kisebb, beltéri dugulások akár házilag is elháríthatóak, akár néhány egyszerű, otthon is rendelkezésünkre álló hozzávaló segítségével.

Konyhai dugulás esetén például megpróbálhatjuk a forralt vizes öblítést, mivel a magas hőfoknak köszönhetően ez feloldhatja a lerakódott szennyező anyagokat. A forró vízhez hozzákeverhetünk egy kis ecetet vagy citromlevet is, hiszen mindkettő természetes és hatékony anyag a szennyeződések kezelésére.

Amennyiben a dugulás erősebb, és az egyszerű forró víz nem segít, kipróbálhatjuk a citromlé és só, vagy a szódabikarbóna és  az ecet keverékét. Az előbbi esetében a folyadékkeverékkel kell leöntenünk a lefolyót, majd ezt leöblítenünk forró vízzel. Szódabikarbóna használata esetén először ebből kell egy keveset beleszórni a lefolyóba, majd egy kevés ecettel leönteni. Mindkét módszer olcsó, egyszerű és gyors eljárás a probléma elhárítására.

Hasonlóan gyors és könnyed megoldást biztosíthatnak a bolti vegyszerek is, vagy akár a Szolnokon is könnyedén beszerezhető csőgörény, amivel még mindig házilag tudjuk orvosolni a problémánkat.

Duguláselhárítás Szolnok városában szakemberek segítségével

Bizonyos esetekben, amikor mondjuk valamilyen idegen tárgy megakadása okoz problémát a lefolyóban, érdemes egy hozzáértő személy segítséget kérnünk, különben több kárt okozhatunk, mint hasznot. Ilyenkor bizalommal keressünk meg egy szolnoki szakembert, aki majd hatékonyan el tudja hárítani a problémát.

Duguláselhárítás Szolnok városrészeiben

A legtöbben egész Szolnokon rendelkezésre állnak, de érdemes erre rögtön az egyeztetés elején rákérdezni. A duguláselhárítás Szolnok alábbi városrészein érhető el:

 • Belváros
 • Városközpont
 • Kertváros
 • Alcsi
 • Alcsiszög
 • Pletykafalu
 • Szandaszőlős
 • lakótelepek: Tallinn városrész, Széchenyi városrész, Vegyiművek lakótelep, József Attila lakótelep, Zagyvaparti lakótelep, Üdülőtelep

Duguláselhárítás árak Szolnok városában

A szolnoki duguláselhárítás árak nagyjából ugyanazon a szinten mozognak, mint a környező városok árai. Kicsivel alacsonyabbak azonban a dunántúli, és még inkább olcsóbbak a budapesti áraknál.

A különféle duguláselhárítással kapcsolatos munkálatok a következő árakon érhetők el:

 • kád, kézmosó és zuhanytálca duguláselhárítása: 6000 – 16000 Ft
 • mosogató duguláselhárítás: 7000 – 16000 Ft
 • piszoár duguláselhárítás: 10000 – 16000 Ft
 • WC duguláselhárítása: 10000 – 22000 Ft
 • darálós WC duguláselhárítás: 15000 – 20000 Ft
 • strang és ejtővezeték duguláselhárítás: 11000 – 27000 Ft
 • ereszcsatorna duguláselhárítása: 15000 – 25000 Ft
 • udvari gerincvezeték duguláselhárítása: 20000 – 35000 Ft
 • womás duguláselhárítás, csatornatisztítás: 17000 – 35000 Ft

Az áraktól az egyes szakemberek eltérhetnek. A kiszállás lehet ingyenes vagy díjhoz kötött, ez szintén változó. A hétvégi-, ünnepi- vagy azonnali munkavégzés pedig extra költségekkel járhat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük