Itthon és világ

Graz: 4 csodálatos hely, amit érdemes meglátogatni

Bécshez és Salzburghoz hasonlóan Graz is egyértelműen Ausztria egyik legszebb városa. 

Graznak rengeteg látnivalója van: számtalan érdekes múzeum, gyönyörű kastély, palota, templom, valamint modern épületek fedezhetők fel egy kirándulás során. 

Schlossberg Graz

A Graz Schlossberg, ahol az óratorony található, minden bizonnyal a legfontosabb látnivaló Grazban. Az óváros központjától mindössze néhány percnyi sétára van. Sokan szívesen szállnak fel a híres Schlossberg felvonóra, hogy gyönyörködjenek Graz talán leglátványosabb látványában.

Óratorony

A Schlossberg csúcspontja a 28 méter magas óratorony: a város felett helyezkedik el, és sok helyről látható. A 13. században épült, jelenlegi megjelenését a 16. századi új erődítmény óta tartja. A látványosság különlegessége az óra számlapja: a perc- és óramutató felcserélődik!

Fairytale Train & Schlossberg csúszda

Nemcsak a Schlossbergen, hanem a hegyen belül is izgalmas élmény található! Egy rendkívül mókás módja annak, hogy körülbelül 40 másodperc alatt visszajussunk a Schlossbergből a város köznpontjába – egy hatalmas csúszda!

A Märchenbahn (mesevonat) különösen érdekes a kisgyermekek számára. Egy félórás út alatt a látogatók bemennek a Schlossberg mélyére, és felfedezik a boszorkányországot a mesebeli erdővel, valamint a rablók és kincsek barlangjával.

Grazer Burg

A Grazer Burg (Graz-kastély) közvetlenül a városközpontban található, 1438-ban épült. A második világháborúban súlyosan megsérült, ezért 1947-ben újjáépítették. A kastély területének számos részlege áll nyitva a nagyközönség előtt, és számos látnivaló ingyenesen látogatható, mint például a várudvarok, a dupla csigalépcső, a Stájerországi Becsületcsarnok és a „városközpont”.

Mindemellett ne feledjük, hogy a történelmi helyiségek mellett híres pubok, bárok és kiváló éttermek hatalmas választéka várja a kulináris élvezeteket és a legendás éjszakai életet megtapasztalni vágyó turistákat!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük