Itthon és világ

Használjuk ki a Szép-kártyát még az év vége előtt

Az idei év kezd hasonlítani a megszokotthoz, és egyre többen vágyunk egy kis kirándulásra vagy valamilyen közeli kikapcsolódásra. Jó látni, hogy sokan használják ki a Szép-kártya előnyeit, ami egyszerűen és díjmentesen igényelhető meg, és béren kívüli juttatásnak számít. Az a legjobb, hogy nemcsak pár ezer forintos segítségről van szó, hanem akár 800.000 Ft-ot is kapunk, amit az aktuális évben egyre több helyen felhasználhatunk. A magyar szállodák és vendéglátóhelyek folyamatosan csatlakoznak a Szép-kártya elfogadó helyek listájához, hogy még több embert tudjanak magukhoz vonzani.

Mire jó a Szép-kártya?

A kártyát három fő kategóriában tudjuk felhasználni:

  • szálláshelyekhez
  • vendéglátásban
  • rekreációban

A szálláshely alatt a belföldi utazást értjük, ez azonban nemcsak a hotelt jelenti. Előre összeállított utazási csomagok, gyógyfürdők és strandbelépők is a listán vannak, valamint a szálláshelyen talált összes szolgáltatás. Ha például egyhetes wellness hétvégére megyünk, akkor nemcsak a hotelt fizethetjük, hanem a külön masszírozást és sárfürdőt is.

A vendéglátás szintén tovább terjed a szimpla éttermeknél. A hagyományos éttermek mellett ott vannak a gyorséttermek, a munkahelyi menzák, valamint az ételrendelés is. Nem baj, ha álló büfében vásárolunk, vagy éppen a strandon akarunk megenni egy hamburgert, csak arra van szükségünk, hogy elfogadják a kártyát. Ha szeretnénk otthon maradni, akkor a házhozszállítás fog inkább érdekelni, ami a járványhelyzetben is jól jött az embereknek.

Végül ott van a rekreáció, ami szintén több dolgot is magában foglal. Ebbe a kategóriába tartoznak az egészségügyi szolgáltatások, a kulturális programok, a különböző belépők és más, szabadidős tevékenységek. Kirándulóhajókat, idegenvezetést, sportrendezvényeket, szinte mindent fizethetünk vele. Érdekes, hogy a három kategóriának vannak közös pontjai, tehát egy jó tervezéssel az egész éves kirándulásainkat fedezni tudjuk.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor év végéig bármelyik kategóriában megmaradt pénzünket felhasználhatjuk, nem kell azon gondolkodni, hogy az a hamburgeres melyik kategóriába esik.

Hogyan zajlik a fizetés?

Először meg kell róla győződnünk, hogy hol tudunk vele fizetni. A listán ajánlatokat is találunk, úgyhogy a kirándulás tervezése itt szokott kezdődni. Nem muszáj azonnal a legnagyobb hotelben gondolkodnunk, uszodabelépőt és színházjegyet is találunk, vagy éppen elmehetünk egyet szoláriumozni.

A fizetés lényegében úgy zajlik, mintha egy normális bankkártyával mennénk. Az elfogadóhelyen a szolgáltató húzza le a banki terminálon, nekünk csak alá kell írnunk a bizonylatot. Fontos, hogy a kapott összeget egy évig tudjuk használni, úgyhogy ne menjünk bele túlzott spórolásba, inkább legyünk fokozatosak.

A fizetést mindig a tulajdonosnak kell elvégeznie, amit a személyigazolványával tud bizonyítani. Csak abban az esetben használhatja más, ha meghívjuk. Egy éttermi vacsoránál kifizethetjük a barátaink számláját is, de ők nem használhatják fel saját maguk részére.

Lépés Magazin

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük