Itthon és világ

Milyen izmok működnek kerékpározás közben?

A kerékpározás a fogyás egyik legjobb módja. Ennek azonban sokkal több előnye van. Milyen izmok működnek kerékpározás közben? A kerékpározás a test megerősítésének, az állapot javításának és az izmok erősebbé tételének a módja.

Ez a tevékenység nagyszerű módja a súlycsökkentésnek – csupán 30 perc kerékpározás segít megégetni 300-ról 600 kcal-ra, bár ez természetesen függ olyan tényezőktől, mint a testösszetétel és a súly, a tekerés üteme, a kerékpár típusa, a vezetési viszonyok és a körülmények időjárás. Ez nem csak a karcsúsítás hatékony módszere, hanem a testének faragására és formálására is. A kerékpározás elsősorban a lábakat, a gyomrot és a karokat erősíti. Remekül kiegészíti más gyakorlatokat is.

Milyen izmok működnek kerékpározás közben?

Számos izom dolgozik a kerékpározás során. Természetesen a lábizmok vesznek részt a legintenzívebben – a pedálozás miatt az oldalukon fordítják a legtöbb erőfeszítést.

A konkrét izmok részvétele a kerékpár helyzetétől, a választott sebességfokozattól (minél nehezebben megy, annál több izom vesz részt), a lejtőtől és a terep változatosságától függ. Annak érdekében, hogy az egyes izmok mozgás közben aktívak legyenek, emlékeznie kell a kerékpár helyes helyzetére is.

Milyen izmok működnek álló kerékpár vezetése közben?

Az izomzat érintettségét tekintve nincs különbség a terepmotor vagy az álló kerékpár között. Ugyanazok az izomcsoportok működnek. Ez a tevékenység csak a környezetben fog különbözni. Általában álló kerékpárral zárt helyiségben járunk, míg a szabadban „normál” kerékpárral járunk, ezért nem lélegezzük be a légkondicionált levegőt. Az álló kerékpár nagyszerű megoldás télre, amikor a külső körülmények nem alkalmasak terepen történő vezetésre.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük