Tech és IT

Hasznos tanácsok a mosogató dugulás elkerüléséhez

Annak érdekében, hogy a konyhai lefolyó ne okozzon fejfájást a dugulással, szükséges rendszeresen karbantartani. Szerencsére ez nem olyan nehéz, mint ahogy hangzik.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány praktikát, amelyek megmenthetnek minket a mosogató duguláselhárítás megrendelésétől.

Ecet + szódabikarbóna + forró víz

Abban az esetben, ha csak rendszeres tisztítást végzünk és nincsen semmilyen jele a kialakuló dugulásnak, akkor elég csak fél csésze ecet és ugyanennyi szódabikarbóna használata.

Keverjük össze a két anyagot, majd öntsük bele a lefolyóba. Várjunk néhány percet. Ameddig hagyjuk, hogy a keverék kifejtse a hatását, forraljunk vizet egy nagyobb méretű lábasban. Ha felforrt a víz, öntsük egyenesen bele a lefolyóba.

Ez a hármas kombó gondoskodik a lefolyó tisztaságáról. Amennyiben nem vagyunk szuper gyorsak, akkor a szódabikarbónát a lefolyóba is önthetjük, majd erre kerülhet rá az ecet. Így kisebb eséllyel fut ki az elegy a tárolójából.

Citromsav

A citromsav zacskós kiszerelésben kapható és megjelenése pontosan olyan, mint a cukoré. A felhasználásához várjunk, ameddig a lefolyó megszárad. Két kávéskanál mennyiséget szórjunk a lefolyóba, majd egy kis vizet öntsünk rá.

Várjunk néhány percet, majd csak úgy, mint az előzőnél, öntsünk rá forró vizet. Ha korábban éreztünk kellemetlen szagot, akkor az biztosan megszűnik majd a citromsavas kezelés után.

Konyhamalac

A konyhai aprító rendszeres tisztítása is hozzájárul a dugulás elkerüléséhez.

A zsírt a forró víz oldja tökéletesen, ezért forraljunk egy nagy lábasban vizet és öntsük le vele a konyhamalacot bőségesen. A továbbiakban pedig figyeljünk arra, hogy ne öntsünk zsírt, olajat vagy nagyobb mennyiségű kávézaccot a lefolyóba. A használat után mindig engedjünk bőséges mennyiségű vizet a konyhamalacra, így az képes levinni a lerakódásokat.

Szűrő

Az egyik nagyon hatékony és olcsó megoldás, ha rendszeresen használjuk a lefolyószűrőt. Amikor megtelt, egyszerűen vegyük ki és dobjuk ki a felfogott ételmaradékot. Ezt követően helyezzük vissza a lefolyóba.

Ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy ne kerüljön nagyobb méretű ételmaradék a csatornába.

Ha a fenti praktikák nem működnek, akkor nem érdemes tovább próbálkozni, hiszen a probléma szakemberért kiált. Nagyon sok duguláselhárító szakember elérhetősége található meg a kereső segítségével, érdemes használni!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük