Itthon és világ

Mire szolgál a futó babakocsi

Függetlenül attól, hogy rendszeresen futunk-e vagy inkább a rövid sétákat szeretjük, sokat segíthet egy megfelelő babakocsi abban, hogy a gyerkőc születése után is könnyen aktívak maradhassunk.

Futó babakocsira van szükségünk?

Ha a bevásárlóközpontban sétálunk, akkor egy hagyományos babakocsi is megfelelő. De ha futni vagy kocogni szeretnénk és göröngyös járdákon vagy földutakon haladunk át, kulcsfontosságú lehet egy futó babakocsi.

A hagyományos babakocsikkal ellentétben a futó babakocsiknak három darab nagyméretű kerekük van, amelyek háromszög alakban helyezkednek el. Ezek a babakocsik úgy készülnek, hogy elnyeljék az intenzívebb sebességgel vagy egyenetlen felületekkel együtt járó behatásokat. Eközben biztonságban és kényelemben tartják a kicsiket.

Mikor használható futó babakocsi?

Nem használhatunk babakocsit futásra vagy kocogásra, amíg gyermekünk nem éri el a legalább nyolc hónapos kort (néhányan azt tanácsolják, hogy várjunk 12 hónapos koráig).

Ha egyszer a futó babakocsi mellett döntünk, éveken át élvezhetjük, mivel a legtöbb öt éves korig használható.

Milyen funkciókat keressünk egy futó babakocsiban?

Minden futó babakocsit úgy terveztek, hogy nagyobb stabilitást biztosítson, mint a hagyományos kivitelek. A kocogó babakocsiknak a következőkkel kell rendelkezniük:

Első kerék rögzítése: Általában a kocogó babakocsik első kereke rögzítve van, így biztosítva, hogy a kocsi egyenesen haladjon.

Biztonsági heveder: Ez egy csuklóra rögzíthető heveder, ami a babakocsihoz csatlakozik arra az esetre, ha elveszítenénk a fogást a fogantyún.

Fékek: Babakocsi esetében minden megálláskor rögzítőféket kell használni. Néhány futó babakocsi kézifékkel is rendelkezik, amely segít lelassítani a futáskor.

Ötpontos heveder: Csakúgy, mint a baba autósülésénél, a futó babakocsi ülésének is ilyen típusú hevederrel kell rendelkeznie, hogy gyermekünk mindig biztonságban legyen.

Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos babakocsik nem használhatók futáshoz vagy kocogáshoz, de a kocogó babakocsik mindennapi babakocsiként is használhatók.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük