Mire jó egy ipari fritőz?
A rohanó mindennapokban alig van idő főzni, viszont mégis szükség van a mindennapi meleg ételre. Ezt a szerepet látják el az nagykonyhák, melyek főleg délben vannak tömve az éhes vendégekkel. A hatalmas igénybevételt azonban ki is kell szolgálni a megfelelő gépeknek, hiszen nem néhány adagról van szó.
A nagykonyhai berendezések típusai közül kitüntetett szerep jut az ipari fritőzöknek, hiszen ezek a modellek gondoskodnak a frissen sültek elkészítéséről. Legyen szó rántott húsról, rántott sajtról, rántott gombáról vagy hasábburgonyáról, ma már egyetlen nagykonyha sem lehetne meg nélkülük.
Miben mások az ipari fritőzök a mindennapi készülékektől?
Egy modern ipari fritőz hasonló feladatot lát el, mint egy otthoni fritőz. A fő különbség a méretekben van, ezen gépek között ugyanis megtalálhatók a 600-as főzősorral, a 700-as főzősorral, a 900-as főzősorral szerelt darabok is, illetve a kisebb dolgok kisütésére alkalmasak az olajsütők.
A nagykonyhai fritőzöket a legkényelmesebben elektromos árammal lehet működtetni, mivel a frissensülteknél fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása. A túl hideg zsiradékba merített húsok és más élelmiszerek megszívják magukat, a túl forró zsiradék viszont megégeti az ételt, míg belül nyers maradhat.
Az egyenletes hőmérséklet biztosítására alkalmasak az elektromos ipari fritőzök, ezeknél könnyen beállítható a megfelelő sütési hőmérséklet, nem kell túl sokat várni a felmelegedésre, és a munka végeztével egyszerűen le lehet őket kapcsolni.
A modern fritőzök már rozsdamentes kivitelben érkeznek, amellyel nem csak könnyebb megfelelni az egyre szigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak, de a karbantartás és a takarítás is egyszerűbb. A legtöbb konyhai webshop kínálatában külön részt kapnak az ipari fritőzök, így kényelmesen végig böngészhetjük a kínálatot, és azt a modellt választhatjuk ki, amely nekünk a legjobban megfelel. Ha pedig elakadnánk, egy profi shop mindig tud szakmai segítséget nyújtani az ipari fritőz kiválasztásához.