Itthon és világ

Bécsi szórakozóhelyek

Ki ne vágyna vissza, vagy lenne kíváncsi akár hosszabb, akár csak rövidebb időre a 60-as évekre. Számunkra teljesen idegen kultúra hatotta át, a stílusirányzat és a divat is merőben eltért a maitól.

Medencés bulik a városban

A Bécsben megtalálható Pratersauna az 1960-as években épült és egyes részei még mindig hűen tükrözik az akkori stílust. Az eltelt 80 évben átalakításokat és felújításokat végeztek rajta, amiknek köszönhetően az egyik legjellegzetesebb és rendkívül közkedvelt szórakozóhely lett belőle. A Pratersauna több táncparkettel várja a bulizókat és a zenei világ széles változatait kínálja. A minimál technotól kezdve az élő fellépéses elektronikus zenéig minden előfordulhat és elő is fordul. A hely nagy előnye, hogy a nyári melegben a bulik a kerthelységben és a teraszon zajlanak.

Az 1965-ben épült, eredetileg szaunaként funkcionáló szórakozóhely több részét teljesen felújították, mint például a mosdókat, a bárterületet és az épület homlokzatát, ám a többi része a nosztalgikus, régi hangulatot és életérzést tükrözi. És most nézzük az egész bár legjobb részét. Alapvetően napközben este nyolcig strandként funkcionál, ám este, amikor a fürdőzők távoznak, a medencék a bulizók előtt nyitják meg kapuikat. A vízben ugrálva és táncolva élvezhetjük kedvenc zenéinket és a hangulatot csak tovább fokozza a homokos part.

Világsztárok és finom italok

A Pratersauna-hoz hasonló ikonikus szórakozóhely az U4 diszkó. A Pratersauna a jellegzetes küllemével vívta ki magának az elismerést, míg az U4 a jeles és koránt sem mindennapi múltjával érte ezt el. A szórakozóhelyen megfordult már több hazai és külföldi világsztár is, többek között: a Nirvana zenekar, Prince vagy akár Johnny Depp.

Továbbá azt mondják, hogy az itt bulizó emberek a legboldogabbak, ugyanis a szórakozásukat a híres biztonságiőr/kidobó ember Conny de Beauclair felügyeli. Az U4 már a vendégek negyedik generációját fogadja két emeleten. A bulik témája folyamatosan változik, így akkor sem unjuk meg, ha minden este ide megyünk. A klasszikus funky zenéktől kezdve a hivatalos rockig minden előtérbe kerül, így tényleg minden zenei ízlést kiszolgálnak.

A szórakozóhely bárjában a legminőségibb italokat fogyaszthatjuk, de természetesen csak mértékkel! A hosszú és fényes múltjának köszönhetően az U4 az egyik leghíresebb és legikonikusabb szórakozóhely Bécsben és mindenképpen megér egy látogatást, ha a környéken járunk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük